Героините от приказките в реалния свят

„И заживели щастливо до края на дните си“ – така завършват всички познати от детството ни приказки. За съжаление обаче съвременната реалност, в която живеем, не винаги ни дава подобен „хепи енд“. В 2015 г. човечеството само си е причинило толкова много вреди, колкото никога преди това – изсечени гори, замърсени водоеми, покачваща се температура… Със силна доза ирония към заобикалящия ни свят художникът и илюстратор Джеф Хонг създаде поредицата от рисунки, с които нагледно доказва, че животът определено не е като в анимационен филм. Ето неговата гледна точка за това какво би се случило, ако 10 от героите на Disney заживеят в нашата реалност.

1. Ариел от „Малката русалка“

Disney-1С цялото замърсяване на океаните и земята не е чудно, че Ариел е изхвърлена на брега, цялата покрита с петрол. Хубавата част? Благодарение на мутациите, причинени от промените в околната среда, вероятно ще й пораснат крака, без помощта на магия.

2. Мечо Пух

Disney-2Мечо Пух вероятно нямаше да има място, където да живее, ако беше истински. С всички тези изсечени гори, дивите животни са лишени от естествения си хабитат.

3. Бамби

Disney-3Никой не е по-зле от Бамби. В нашия свят малкото еленче свършва като трофей на стената на богаташ.

4. Чикън Литъл

Disney-4Помните ли Чикън Литъл? И KFC го помнят!

5. Алиса от „Алиса в страната на чудесата“

Disney-5Какво ли е хапчето, което Алиса взема, за да избяга от действителността? В нашия свят това се нарича „пристрастеност“.

6. Дъмбо

Disney-6Ако някога сте ходили на цирк, знаете какъв е животът на горките слончета като Дъмбо.

7. Маугли от „Книга за джунглата“

Disney-7От джунглата не е останал и помен, а аугли е принуден да живее сред боклуците на големия град.

8. Бел от „Красавицата и Звярът“

Disney-8Изглежда огледалото показва, че Бел има крещяща нужда от пластична хирургия. Все пак тя трябва да отговаря на името си!

9. Мулан

Disney-9Мулан едва диша в Пекин заради голямото замърсяване.

10. Покахонтас

Disney-10Що се отнася до Покахонтас, тя трябва да гледа как културата й изчезва от лицето на земята, за да може на нейно място да бъдат построени казина.
Източни: 10te.bg