Най-странните хотели в света

Когато планирате ваканцията си, обикновено избирате хотел по няколко основни критерии – добра локация, достъпна цена и удобство.

Но понякога може да ви се прииска да опитате нещо необикновено и вдъхновяващо.
Вижте тези 12 хотела, подбрани от TripAdvisor, които ще ви донесат неповторимо изживяване. Те са причудливи и незабравими.

12. Inntel Hotel Zaandam (Амстердам, Холандия)

На пръв поглед изглежда, че е направен от отделни малки къщички, накачени една върху друга. Вдъхновен е от архитектурата на региона Заан, а зелената му фасада се забелязва отдалеч. Намира се близо до гара Заандам и е на десетина минути от центъра на Амстердам.

11. Faralda Crane Hotel (Амстердам, Холандия)


Някога част от местна корабостроителница, която работила между 1894 и 1979 г., днес кранът е преустроен на причудлив хотел.The Faralda Crane Hotel е построен на върха на 50-метрова кула и има само 3 апартамента. Ако това да спите върху бивш индустриален паметник не ви е достатъчно, може да пробвате скок с въже от крана от височина 164 фута (почти 50 метра).

10. Sheraton Huzhou Hot Spring Resort (Хъджоу, Китай)


Известен с формата си на поничка, хотелът предлага редица удобства и услуги. Има подводен мост който свързва двете кули на хотела. През нощта може да се насладите на впечатляващо светлинно шоу.

9. Hotel Jested (Чехия)


Построен през 60-те години наминалия век, хотелът прилича повече на сграда от научно-фантастичен филм, отколкото на място, където да прекарате нощта. Разположен на 1012 метра надморска височина, той предлага невероятни гледки към чешката провинция.

8. 9 Hours Capsule Hotel Kyoto (Киото, Япония)


Този хотел определено не е за хора, които имат клаустрофобия. Защото ще спите в капсула. Във всяка малка кутийка има система за контрол, която ви пуска успокояваща музика за по-добра почивка.

7. Sun Cruise Resort (Донге, Южна Корея)


Иска ви се круиз, но без притесненията от морска болест? Това може да е вашето място. Нарича се „първият луксозен круизен кораб на сушата” и предлага всички луксозни преживявания на круиза, но на твърда земя. Има и въртяща се зала, от която може да се насладите на гледка към океана.

6. Spitbank Fort (Портсмут, Великобритания)


Намира се насред морето. Бетонното военно съоръжение е превърнато в луксозен частен остров с басейн на покрива, сауна и огнище.

5. Free Spirit Spheres (Куаликум Бийч, Британска Колумбия, Канада)


Намира се в дъждовната гора край остров Ванкувър и се състои от отделни сферични къщички на дърветата. Целта е гостите да комуникират отблизо с природата. Могат да се наемат три къщички,наречени Eve, Eryn и Melody.

4. The Aurora Express (Феърбенкс, Аляска, САЩ)


Няма защо да се притеснявате, че ще изпуснете спирката си, ако заспите в този влак, защото той не се движи. Собствениците Майки Сюзън Уилсън са реновирали пенсионирания влак на Alaska Railroad и са го превърнали в удобно място за настаняване. Всяка стая е декорирана тематично според различен исторически период в Аляска. Хотелът стои върху старите релси, и предлага гледки към река Танана, околните планини и град Феърбанкс.

3. Wigwam Motel (Холбрук, Аризона, САЩ)


Да, индиански вигвами. Не предлагат лукс, но имат достатъчно удобства. Вдъхновен от местната американска култура, Франк Редфорд започва да строи мотелите-вигвами през 30-те години на миналия век. Днес са запазени само три.

2. La Balade des Gnomes (Дърби, Белгия)


Хотелът изглежда като стара ферма. От Троянския кон до Лодката в басейна, всяка от стаите е с различен дизайн, вдъхновен от приказки и легенди.

1. Hotel Costa Verde (Коста Рика)


Този стар Boeing 727 от 1965 г. се намира в джунглата. Самолетът е преместен тук от международно летище Сан Хосе, насред националния парк Мануел Антонио. Превърнат е в луксозен хотел, покачен върху 50-футов (над 15 метра) пиедестал. От високо гостите могат да се наслаждават на гледка към океана и джунглата.